Stadsimkers en Bewonersvereniging moedeloos na vernieling prijswinnende bijenbaan

De Wijk- en Bewonersvereniging Spaland en de Stadsimkers Schiedam zijn moedeloos na de vernieling van de bijenbaan in Schiedam Noord. We spraken met Sjoukje Meeuwissen en Marcel Polak.

De gemeente Schiedam heeft aangegeven 'zeer ontsteld te zijn dat de mooie bijenbaan in Schiedam Noord gedeeltelijk vernield is.'
'De bijenbaan draagt bij aan groen, biodiversiteit en is de afgelopen jaren met veel enthousiasme opgebouwd samen met de Schiedamse Stadsimkers en de inwoners.

Voor het knippen van de hagen langs de bijenbaan heeft Irado een onderaannemer toestemming verleend om over het gras van de bijenbaan te rijden. Door miscommunicatie is er niet om de heestervakken heen gereden, maar erover. Irado betreurt ten zeerste dat dit gebeurd is.

Wat gaat er nu gebeuren?
Irado neemt haar volle verantwoordelijkheid en gaat in overleg met de Stadsimkers, Bewonersvereniging Spaland en de gemeente alles doen om de bijenbaan weer in ere te herstellen. De bijenbaan wordt nu met rust gelaten zodat het zaad dat gevallen is nog zijn werking kan doen en de grassen weer terug kunnen groeien. Irado zal gaan maaien, ruimen en de kruidachtige planten herstellen. De heesters worden opgeruimd en in het najaar worden nieuwe heesters terug geplant.

We hopen op deze manier de toegebrachte schade te kunnen herstellen zodat de bijenbaan er zo snel mogelijk weer bij-vriendelijk bij ligt.' aldus de gemeente.

Zie ook: popuptv.nl/video/wethouder-jeroen-ooijevaar-reageert-op-vernielen-bijenbaan 

Advertentie