Stamtafel En Publiek aflevering 1

De eerste aflevering van het nieuwe live tv-programma op PopUpTv: Stamtafel En Publiek.

Voor dit nieuwe programma zijn alle politici uit de Schiedamse gemeenteraad én alle inwoners van Schiedam welkom om deel te nemen. Op een laagdrempelige manier kunnen de inwoners van Schiedam vragen stellen aan de politici. Dus heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Kom langs bij dit nieuwe maandelijkse programma vanuit onze studio aan de Hoogstraat 85 in Schiedam.

Stamtafel En Publiek is een voortzetting van de Politieke Stamtafel. De Politieke Stamtafel werd al 49 keer georganiseerd door verschillende politieke partijen. Het doel erachter is om de kloof tussen inwoners en politiek te verkleinen door zo toegankelijk mogelijk een drankje te kunnen drinken en vragen, suggesties, ideeën en grieven met raadsleden te kunnen delen. Dat blijven we doen, maar nu als live Tv-programma.

Aan tafel zijn aangeschoven: John Weimar (presentator), Frans Hamerslag (Progressief Schiedam), Arie Villerius (Leefbaar Schiedam), René Janssen (Fractie Janssen), Ron van den Ende (G1000 Schiedam), Jeroen Ooievaar (GroenLinks)

In dit nieuwe programma kwamen de volgende vragen van bewoners aan bod:
Onderneemster Annette Jonge (Het Schiedams Boekhuis i.o.): “Het is moeizaam om als ondernemer informatie te krijgen in Schiedam, ik ben geïnteresseerd in bijvoorbeeld ondernemerscijfers.”

Er is een ondernemersloket aanwezig in Schiedam, een informatiepunt voor ondernemers in het Klant Contact Centrum. Bij het Ondernemersloket kunnen (startende) ondernemers terecht met vragen die betrekking hebben op hun Schiedamse onderneming, over de bereikbaarheid van de bedrijfsterreinen, het bestemmingsplan, de aanvraag van een vergunning etc. De raadsleden zullen deze vraag tevens voorleggen aan de verantwoordelijk wethouder.

Een andere opmerking/vraag van een bewoonster die aan bod kwam: “Ik heb het plan om een hondenspeeltuin te beginnen, een ontspannen ontmoetingsruimte voor burgers en honden in Schiedam Oost.” Op de website www.kwispel.nu staat meer over het plan van de Schiedamse. Wat vinden de aanwezige raadsleden nu van dit plan?

Verder in het programma schuift Kees van der Tuijn aan om de wateroverlast in Schiedam Oost ter sprake te brengen en Joke de Haan van het Kernteam G1000 in Schiedam (een burgerinitiatief) om te praten over onder andere het doel van G1000 en het G1000 stadscafé in oktober/november.

De 50ste editie van deze vernieuwde stamtafel is met veel enthousiasme ontvangen! Volgende maand vindt er weer een stamtafel plaats, met hopelijk meer raadsleden aan tafel.

Presentatie John Weimar
Camera: Bart Dane, Eewout Rorije en Dirk Klop
Regie en montage: Matthijs Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Vormgeving: Natanja Rorije

Advertentie