Stichting Spoetnik Vlaardingen verzamelt hulpgoederen voor Oekraïne

Stichting Spoetnik verzamelt al 22 jaar hulpgoederen in voor Oekraïne. Helaas moeten ze verhuizen en ze zoeken dus nu met spoed onderdak!

Stichting Spoetnik is met zijn vrijwilliger opnieuw een vrachtwagen laden met hulpgoederen voor Oekraïne. PopUpTv nam een kijkje!

Stichting Spoetnik is een humanitaire organisatie die hulp brengt en projecten doet in Oekraïne. Zij doet haar werk voornamelijk in samenwerking met Oekraïense organisaties ter plaatste. Per jaar verzorgt Spoetnik o.a. enkele tientallen hulpgoederentransporten ten bate van kindertehuizen, psychiatrische en andere medische instellingen e.d. In 2002 bijvoorbeeld bracht Spoetnik twintig vrachtwagenladingen en een ambulance naar Oekraïne. In de meeste jaren daarvoor en werden zelfs geregeld meer transporten georganiseerd.
Spoetnik bestaat geheel uit vrijwilligers en gaat zelf vier of vijf keer per jaar naar Oekraïne om te kijken hoe de goederen daar zijn ontvangen en verdeeld. Ook controleert zij of geleverde duurzame goederen (bijvoorbeeld medische apparatuur en computers) nog steeds in gebruik zijn bij onder andere scholen en ziekenhuizen.

Interviews: Susan van Westen
Camera: Stijn van de Pluijm
Montage: Simone Breetveld

Advertentie