Studio Winterland Extra: Mario Stam over de TukTuk

Extra uitzending vanuit PopUpTv Studio Winterland met Mario Stam.

Wethouder Mario Stam reed vandaag, dinsdag 8 december, voor het eerst ‘het Bakkie’ van SchiedamsDOEN de stad in. Met de duurzame, elektrisch oplaadbare tuk-tuk trekt het team van SchiedamsDOEN voortaan de Schiedamse wijken in.

De ene keer komt SchiedamsDOEN met het Bakkie met koffie of soep naar een evenement, de andere keer ondersteunt het team de ambtenaren die de wijk in trekken. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een ‘bakkie koffie’ te komen doen, en natuurlijk vooral voor een gesprek over onderwerpen waaraan gewerkt wordt, of die Schiedammers van belang vinden. Er kan ook van alles worden bekeken op het grote computerscherm in het Bakkie.

Op de website www.schiedamsdoen.nl staat in de agenda bij welke evenementen het Bakkie te vinden is. Het eerstvolgende moment is op 10 december: bij de lichtjesavond wordt vanuit het Bakkie warme chocolademelk uitgedeeld op de Grote Markt.

SchiedamsDOEN is een houding en een vorm van gedrag, waarbij burgers en ambtenaren sámen vernieuwingen oppakken in de stad, waarmee Schiedam nóg leuker wordt om in te wonen. Door ‘Schiedams-te-DOEN’ werkt iedereen in de stad transparanter en efficiënter samen en wordt er beter gecommuniceerd. Op tal van plekken in de stad wordt al gewerkt met de SchiedamsDOEN-mentaliteit. Dat varieert van geveltuintjes en wijkdeals voor eigen onderhoud van je buurt, tot het Burgerkennisnetwerk. Het SchiedamsDOEN-team helpt dit mogelijk te maken en verbindt partijen met elkaar.

Presentatie: John Weimar
Camera: Christian Salub en Bart Dane
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie