Studio Winterland Kerst Liduina Viering

Registratie van de Kerst Liduina Viering op Winterland.

Deze viering is een samenwerking van Winterland Schiedam, de Landelijke Parochie voor Binnenvaart, Circus en Kermis en de Liduina Basiliek (Basiliek van de heilige Liduina en Onze Lieve Vrouw Rozenkrans Schiedam) en werd rechtstreeks door PopUpTv uitgezonden.

Schiedam, Liduina en ijs... die drie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Liduinajaar 2015 komt er daarom op de valreep nog deze speciale viering op Winterland Schiedam.

Het verhaal van Liduina op het ijs: "Liduina werd op 18 maart 1380 geboren. Toen zij twaalf jaar oud was, raadde haar vader haar aan op een huwelijksaanzoek in te gaan, men trouwde jong in die tijd. Maar Liduina wilde niet en smeekte de Heer om haar hart van alle lichamelijke liefde te reinigen om haar leven geheel en al aan God op te dragen.
In de winter van 1395 werd haar gebed verhoord. Liduina kwam tijdens het schaatsen ten val en brak een rib. Korte tijd later ontwikkelde zich ter plaatse een abces dat maar niet wilde genezen. Dat was het begin van een onvoorstelbaar lijden dat duurde tot haar dood in 1433."

Advertentie