Studio Winterland Koor Stand Together

In PopUpTv Studio Winterland zijn in het programma ZOS op Zaterdag te gast bij Theo Roeling: Hen Allerweld en Annemiek van Dijk van koor Stand Together.

Zondag 29 juni 2014 was een belangrijke dag: het voormalige Don Boscokoor ging over in het koor Stand Together.

Het Don Boscokoor heeft een rijke historie opgebouwd als kerkkoor, verbonden aan de Martinus- en Jacobuskerk. Daarnaast luisterde het koor vele vieringen op in nabijgelegen parochies.

In de loop van al deze jaren is er een enorm repertoire opgebouwd en de parochianen hebben altijd volop genoten van de muziek en eigentijdse teksten van het Don Boscokoor.

Belangrijke dirigenten waren Sjef Engering en Rob Poels, de pianobegeleiding was in handen van achtereenvolgens Leo van der Meij, Elly Vroom, Jan Meisters en Harimada Kusuma.

Terugkijkend op vele mooie jaren werd het tijd voor een nieuwe koers. De meerderheid van de koorleden sprak zich uit voor een profaan koor.

En zo gebeurde het dat het voormalige Don Boscokoor vanaf 29 juni verderging als het koor Stand Together, hetgeen ook een belangrijke wijziging teweegbracht in het repertoire.

De nadruk zal meer komen te liggen op moderne muziek. Daarnaast zal een aantal nummers van het oude repertoire gezongen kunnen blijven worden, maar dan in de oorspronkelijke tekst.

Het koor Stand Together bestaat uit 28 leden, opgesplitst in sopranen, alten, bassen en tenoren.

Concerten zullen gegeven worden op locaties als De Korenbeurs en het Wennekerpand, in verpleeg- en verzorgingshuizen. Ook zullen er gezamenlijke concerten gegeven worden met collega-koren. Zeker ook rond Kerst zal Stand Together bij uiteenlopende gelegenheden van zich laten horen.

Kortom, het oude vertrouwde geluid van het Don Boscokoor zal nog nagalmen in Stand Together, aangevuld met een geheel nieuw geluid.

Interviews: Theo Roeling ZOS Radio
Regie: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

 

Advertentie