Studio Winterland prijsuitreiking Niet in het Riool

Wethouder Alexander van Steenderen reikt live op PopUpTv de prijs uit aan de winnares van de actie Niet in het Riool. Prijswinnares Linda Bril uit Schiedam (22 jaar) is ziek en daarom komt Astrid Huiskes in haar plaats de prijs in ontvangst nemen. De prijs bestaat uit 22 oliebollen van de Oliebollenkraam op Land van Belofte.

Wat kookt u met de feestdagen? En wat doet u met het vet? Zondag 21 december gingen De Toiletdames met de bezoekers van Winterland in gesprek over wat er wel en niet in het riool mag. Aan het bezoek van de Toiletdames werd een leuke prijsvraag verbonden. Wie raadt hoeveel liter olie de oliebollenkraam op Land van Belofte gebruikt om 2500 oliebollen te bakken, maakt kans op zijn/haar leeftijd in oliebollen!

De Toiletdames zijn bekend van de campagne 'Niet in het Riool' en vragen vanuit hun mobiele houten 'poepdoos' aandacht voor goed rioolgebruik. Tijdens de feestdagen belandt er nog vaak (frituur)vet en olie in het riool. Dat leidt tot verstoppingen en die kosten tijd en geld. Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Maassluis, Westland, Midden-Delfland, Schiedam en Vlaardingen vragen met de campagne 'Niet in het Riool' samen aandacht voor de problemen met de riolering in het gebied. Een goed werkend riool is belangrijk voor iedereen en iedereen kan eraan bijdragen door het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is.
Meer informatie over de prijsvraag en goed rioolgebruik staat op www.nietinhetriool.nl.

Presentatie: Alexander van Steenderen
Camera: Matthijs Rorije
Regie: Rob van der Gaag en Natanja Rorije
Montage: Matthijs Rorije

 

Advertentie