Studio Winterland Scouting TONO groep houdt actie voor Serious Request

Te gast in PopUpTv Studio Winterland zijn Addy Pool en Monica Pool van de Scouting Tono groep. Ze gaan een actie houden voor Serious Request.

 

"Hands of our girls" is het thema van Serious Request. Om zelf ook een bijdrage te leveren aan deze actie organiseert de Scouting Tono-groep zaterdag tijdens haar kerstopkomst de actie 'Serious Tono'. Schiedammers worden uitgenodigd om 12:00 uur naar haar kerstmarkt te komen en aansluitend om 13:00 aan te sluiten bij de kerstlunch.

"Als scouting willen we graag ook een bijdrage leveren met onze Serious Tono-actie", zo beging Addy Pool, een van de organisatoren van de kerstactie van de Scouting Tono-groep. "De kinderen helpen dan een goed doel, wat scouts altijd graag doen, en beleven er zelf ook nog plezier aan".

Zowel de welpen als de scouts zijn al druk in de weer geweest om zelf iets te maken voor de kerstmarkt. Aanstaande zaterdag proberen de welpen en scouts deze te verkopen tijdens de kerstmarkt bij hun groepshuis aan de Sweelincksingel 3 te Schiedam. Iedereen is daar van harte welkom om even te komen kijken. Voor de kinderen is er onder andere warme chocolademelk.

Aansluitend kan iedereen die dat wil vanaf 13:00 uur deelnemen aan de kerstlunch. Daar wordt wel € 5,= voor gevraagd, wat natuurlijk ten goede komt aan het goede doel van de Serious Tono-actie. Kinderen mogen wel gratis mee, en zij mogen onder andere zelf marshmallows roosteren boven een kampvuur.

Samen met andere scouts van Scouting Nederland zal het opgehaalde bedrag in Haarlem overhandigd worden aan de organisatie van Serious Requests.

Interviews: Wiebe Hoogeveen
Camera: Dirk Klop en Mitchel Weemhof
Regie: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

 

Advertentie