Studio Winterland Serious City Schiedam afl 5

Dinsdag 8 december was aflevering 5 van het programma Serious City Schiedam, live vanuit de PopUpTv Studio Winterland op het Stadserf in Schiedam. Deze keer is te gast Patrick van 't Loo, programmamanager Stadskern revitalisering binnenstad en ontwikkeling Schieveste. Patrick zal als spinninginstructor zijn collega's uit het Stadskantoor begeleiden bij Spinning for Serious City Schiedam op dinsdag 15 december van 14.00-16.00 uur in de Hagazaal van het Stadskantoor.
Ook te gast: Kayleigh Ultee met de opbrengst van Dance for Serious City en Ronald Ultee.

Serious City Schiedam is een maatschappelijk initiatief vanuit de stad. Jaarlijks wordt het goede doel van 3FMSerious Request gesteund. Daarnaast zet Serious City Schiedam zich vanaf 2015 ook in voor lokale goede doelen. De lokale goede doelen worden ieder jaar opnieuw bepaald. Door acties onder Serious City Schiedam op te zetten worden goede doelen gesteund, de krachten gebundeld en Schiedam positief op de kaart gezet.

In 2014 is Serious City Schiedam gestart als onderdeel van Serious Ambtenaar. Schiedam werd daarmee de eerste Serious City van Nederland! De acties stonden in het teken van 3FMSerious Request. Op 24 december 2014 werd in het Glazen Huis in Haarlem een cheque overhandigd van € 755.555,55 (kijk voor een impressie van deze dag naar dit filmpje van POP UP TV) (link). Ruim € 24.0000 daarvan werd opgehaald door acties in Schiedam, onder de naam Serious City Schiedam. Schiedam liet het sociale gezicht van de stad zien door het organiseren van dertig acties.

Door het succes in 2014 krijgt Serious City Schiedam een vervolg in 2015.
Er wordt niet alleen geld opgehaald voor het goede doel, maar er ontstaat ook verbinding, saamhorigheid en samenwerking in de stad. Schiedam wordt ook dit jaar opgeroepen in actie te komen. En dit jaar dus niet alleen voor The Next Generation, het goede doel van 3FMSerious Request, maar ook voor vier lokale goede doelen!

Schiedam zet zich in 2015 in voor: Stichting Net Niet Genoeg, Stichting Elivia, Stichting 1-2-3, Stichting Jarige Job en 3FMSerious Request

Presentatie: John Weimar
Camera: Christian Salub en Wiebe Hoogeveen
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie