Studio Winterland Singelkwartier

Te gast in de PopUpTv Studio Winterland in het programma ZOS op zaterdag zijn Paulus de Beer en Hans Vermeulen van de BVSO projectgroep Singelkwartier.

Doel van de bijeenkomst is om mensen te informeren over het onderzoek door de Projectgroep naar de ontwikkeling van het Singelkwartier en zijn bewoners. Met name de beroepen worden in kaart gebracht. De periode waar het om gaat ligt tussen de jaren tachtig van de negentiende eeuw en de voltooiing van de wijk midden vorige eeuw.

Met gebruik van de adresboeken van het Gemeentearchief Schiedam is het mogelijk om per huisnummer na te gaan wie er heeft gewoond en wat voor een beroep men had. Uiteindelijk zal dit leiden naar een resultaat met daaraan verbonden een conclusie. Dit resultaat, de sociale indeling van de bevolking naar sociale klassen aan de hand van de statusaanduiding van beroepen, zal worden gepubliceerd. Het ligt in de bedoeling de publicatie te verrijken met foto's, kaarten. illustraties, grafieken, beschrijvingen van oude beroepen en verhalen van de bewoners zelf. De projectgroep hoopt dat (voormalige) bewoners met voorstellen komen en materiaal willen en kunnen aanleveren voor het project De Projectgroep Singelkwartier bestaat uit de personen Paulus de Beer, Theo Gootjes, Hans Vermeulen en Bert van der Waarde en weet zich gesteund door de Historische Vereniging Schiedam en de gemeente, zoals het Archief en de Bibliotheek.

Het Bibliotheektheater is gevestigd aan Stadserf 1, eerste verdieping. De ruimte is op 16 januari open vanaf 19.30 en de aanvangstijd is 20.00 uur.

Voor inlichtingen kunt u bellen naar Hans Vermeulen, 06-20957590. Verder is Hans per email bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interviews: Paulus Kerpels
Regie: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

 

Advertentie