Studio Winterland Topkokkies van de Taaltuin

De leerlingen van Brede Openbare Basisschool De Taaltuin hebben meegedaan aan een wedstrijd van het blad SamSam en Topkokkies en GEWONNEN! Ze mogen nu deelnemen aan de kookbattle: de twee klassen met het beste recept gaan met elkaar de strijd aan in een spannende kookbattle. De battle vindt plaats op 16 december in de Markthal in Rotterdam. Ze vertellen er alles over in Studio Winterland!

De wedstrijd: welke leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs maken het lekkerste vegetarische alternatief voor het worstenbroodje tijdens het kerstdiner op school?

Samsam en Topkokkies organiseren de Very Vega Christmas Challenge, een kookwedstrijd voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Scholen kunnen samen met hun leerlingen in november het lekkerste vegetarische kerstrecept opsturen.

Hip
Een vegetarisch gerecht meenemen naar het kerstdiner in de klas geeft volgens Samsam en Topkokkies een duidelijk signaal af: vega eten is hip, lekker en duurzamer!

Samsam
Samsam zet zich sinds 1975 in om kinderen te leren dat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame wereld. 'Nederlandse kinderen leven in een internationaal georiƫnteerde maatschappij. Om je positie als jonge wereldburgers te kunnen begrijpen zijn inlevingsvermogen, kennis, inzicht en vaardigheden nodig.' Om dit te bereiken biedt Samsam journalistiek-educatief lesmateriaal aan voor kinderen van 9 tot 13 jaar in de vorm van een tijdschrift, een website, nieuwsbrieven en lesmateriaal.

Topkokkies
Topkokkies wil jongeren inspireren tot het maken van een bewuste keuze over voeding. Door samen te koken en te eten blijkt dat jongeren hier meer over leren en deze kennis ook mee naar huis nemen. De Topkokkies battle is een van de onderdelen uit hun programma en richt zich op kinderen van de basisschool.

Interviews: John Weimar
Camera: Mitchel Weemhof en Milo van der Wielen
Regie: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

 

Advertentie