Studio Winterland ZOS op zaterdag 2-1-16 Lisa Baas over Verhaal van Schiedam

Fragment uit het programma ZOS op Zaterdag van 2 januari 2016 Lisa Baas over het verhaal van Schiedam

Op zaterdag 9 januari 2016 verzorgt Lisa Baas een Verhaal van Schiedam over haar onderzoek naar de motieven van vrijwilligers in het culturele erfgoed. Baas onderzocht dit thema in het kader van haar afstudeerscriptie. Daarbij werd de steekproef genomen onder Schiedamse vrijwilligers. Haar presentatie kan om 13.00 of 15.00 worden bijgewoond in het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam, aan de Hoogstraat 74a.

De keuze voor het onderwerp van haar scriptie kwam voort uit Baas’ grote affiniteit met vrijwilligen en cultureel ergfoed. Zelf is zij onder meer bestuurslid van Stichting De Schiedamse Molens en voorzitter van de Stichting Schippersbelangen Schiedam. Ze kwam op enig moment te werken in museummolen De Nieuwe Palmboom en begon in die periode aan een studie bedrijfskunde. De manier waarop cultuur en organisatie bij de museummolen samenkwamen bewoog haar richting een masteropleiding waarbij ze meer te weten zou komen over de economie van de culturele sector.

Lisa Baas zal op zaterdag 9 januari, zowel om 13.00 als om 15.00 uur, een presentatie van ongeveer een half uur verzorgen over haar masterscriptie. Zij zal uitleggen hoe ze te werk ging, welke vragen ze heeft willen beantwoorden en tot welke conclusies ze op basis van haar onderzoek kwam. Baas hoopt tevens het gesprek aan te gaan met eventueel aanwezige vrijwilligers over hun beweegredenen om vrijwilliger te zijn.

Het Verhaal van Schiedam wordt ditmaal niet, zoals gebruikelijk, op de eerste zaterdag van de maand verzorgd, maar op de tweede zaterdag. Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven aanwezig te zijn wordt de presentatie tweemaal verzorgd. U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis.

Bent u of kent u iemand die zelf een Verhaal van Schiedam wil vertellen? Dat kan over allerlei onderwerpen gaan, zolang deze maar een binnen de context van Schiedam en zijn geschiedenis passen. Tips en suggesties zijn altijd welkom bij Reinard Maarleveld, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Presentatie: John Weimar
Camera: Storm Philippo
Regie: Natanja Rorije
Geluid: ZOS Radio
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie