Studio Winterland ZOS op zaterdag 28-11-15 Activiteitenruimte van Beethovenplein

Fragment uit het live programma ZOS op zaterdag met als gast: Bea van Etten van de Activiteitenruimte van Beethovenplein

De Aktiviteitenruimte Van Beethovenplein is een vereniging bestaande uit vrijwilligers. Het servicepunt vrijwilligers is 3 keer per week aanwezig in onze ruimte en een deel van de ruimte wordt gebruikt door het WOT Groenoord.

Wij hebben veel activiteiten voor hoofdzakelijk senioren, maar ook voor de jongeren.

Het doel is gewoon de ‘huiskamer van Groenoord’ te zijn, waar iedereen even zijn verhaal kwijt kan en een bakkie kan doen.
Op woensdagmiddag wordt er gekookt voor zo’n 50 mensen.

De Activiteitenruimte Van Beethovenplein is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje!

Het Appeltje van Oranje is de jaarlijkse prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De initiatieven zijn uniek, creatief en succesvol en al minstens twee jaar operationeel.

Bij de zoektocht naar de Appeltjes van Oranje krijgt ook het Nederlandse publiek een stem. De Stemweek, begin december, biedt deelnemers de mogelijkheid om lokaal campagne te voeren en extra naamsbekendheid te genereren. Zo werken we samen aan de zichtbaarheid van en het draagvlak voor sociale initiatieven in ons Koninkrijk.
De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en € 15.000,=. In mei 2016 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de Appeltjes van Oranje uit. Drie winnaars ontvangen dan elk een Appeltje van Oranje en het bijbehorende geldbedrag.

Presentatie: Paulus Kerpels
Camera: Storm Philippo
Regie: Rob van der Gaag
Geluid: ZOS Radio
Montage: Simone Breetveld

Advertentie