Studio Winterland ZOS op zaterdag 5 december 2015 over Winterlicht

Fragment uit het programma ZOS op Zaterdag van 5 december 2015: Karola Pazarro en Aris de Bakker over Winterlicht 2015.\

Op 10, 11 en 12 december 2015 organiseert de stichting Winterlicht i.s.m. de gemeente Schiedam de lichtmanifestatie Winterlicht in het Julianapark in Schiedam met lichtkunst, muziek en vuuracts. Tijdens deze unieke lichtmanifestatie presenteren twintig opkomende en gevestigde kunstenaars hun lichtkunstobjecten en videoprojecties.
Het thema van Winterlicht 2015 ‘devotie en visioenen’ haakt aan bij het thema van het culturele jaar 2015 van de gemeente Schiedam: Liduina. Deze vrouwe is de beschermheilige voor langdurig zieken, schaatsers en Schiedam. Aan de kunstenaars is gevraagd zich te laten inspireren door dit thema of een werk te tonen dat een relatie aangaat met het park of met een aspect daarvan.

De deelnemende kunstenaars aan Winterlicht zijn:
Aldo Hoeben, Bas Peeters, Berndnaut Smilde, Egied Simons, Erik Groen, Francine Garnier & Alain Engelaere, Harkes Ten Wolde, Ira van der Valk, Jeannette Ephraim, Jolande Bosch, Karola Pezarro, Linda Verkaaik, Marcella Kuiper, Mariska de Groot, Marjan Laaper, Mark Swysen, Mieke van den Hoeven, Pat van Boeckel, Paul Baartmans, Rachel de Boer, Yvon Koopman, Wiersma & Smeets en Willem Marijs.

De opening vindt plaats op donderdag 10 december 2015. Wethouder Marcel Houtkamp opent de manifestatie om 17.45 uur. Vanaf 17.00 uur wordt de Liduinastraat in een bijzondere verlichting gezet. Om 17.30 vertrekt de Liduina-processie met lampionnen en dans van de Liduinastraat naar het Julianapark. Een spetterende vuurshow completeert de opening.

Presentatie: Paulus Kerpels
Camera: Storm Philippo
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Roelof Hartlief
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie