Timelapse eerste fase renovatie Ooievaarsbrug

In september is gestart met de werkzaamheden aan de brug. Het slopen van de betonconstructie en het verwijderen van het beweegbaar deel (het val) waren de eerste activiteiten die merkbaar waren in de omgeving. Hier de timelapse van deze eerste fase.

Ondertussen wordt in Middelburg gewerkt aan de productie van het nieuwe val. Na een afsluiting van ca. twee weken is op de bouwlocatie sinds 19 september doorgewerkt om het nieuwe val te kunnen ontvangen en te installeren.

De werkzaamheden op de bouwlocatie liggen op schema. Helaas is in de productie van het nieuwe val een vertraging ontstaan. Dit betekent dat het val, twee weken later, in week 46 zal arriveren en gemonteerd zal worden. Vanaf het moment van montage volgt een periode van vier weken waarin wordt gewerkt aan het afbouwen van de brug, een reconstructie van de Vijgensteeg en een reconstructie van de rijbaan van de Ooievaarsteeg. Gedurende deze werkzaamheden zal een stremming ontstaan voor alle verkeer. Eind week 50 wordt de Ooievaarsbrug weer opengesteld voor alle verkeer.

Stremming en omleiding verkeer
Het verkeer zal vier weken gestremd zijn, week 46 tot en met week 50. Net als bij de eerdere afsluiting worden diverse omleidingsroutes ingesteld. In samenspraak met het centrum management is ook voor deze periode goed naar de bereikbaarheid gekeken. Zeker in de feestelijke december maand is dat belangrijk. Ook de uitkomsten van de evaluatie van de eerste periode van afsluiting worden meegenomen in deze tweede periode van afsluiting. U kunt hierbij denken aan controle op snelheid en de vraag om verkeersregelaars op drukke dagen aan de kant van de Kreupelstraat in verband met parkeren in de ABC garage.
Uiteraard kunnen fietsers en voetgangers tijdens deze afsluitingsperiode weer gebruik maken van een tijdelijke brug ter hoogte van de Raam.

Route en inhijsen van het nieuwe val medio november
Het val wordt per schip naar de bouwlocatie gebracht. In het ruim van een binnenvaartschip wordt het val verticaal vervoerd. De route van dit transport loopt door de Buitenhaven en Lange Haven via de Beurssluis naar de Ooievaarsbrug. Op de bouwlocatie wordt met behulp van een telekraan, die op het land wordt opgesteld, het val in de brug gehesen. Dit moment wordt zowel technisch als op het gebied van omgevingsveiligheid door betrokken partijen en gemeente voorbereid. U wordt hierover in november nader geïnformeerd.

 

 

Advertentie