Timelapse tweede en derde fase renovatie Ooievaarsbrug

In september is gestart met de werkzaamheden aan de brug. Het slopen van de betonconstructie en het verwijderen van het beweegbaar deel (het val) waren de eerste activiteiten die merkbaar waren in de omgeving. Hier de timelapse van de tweede en derde fase.

Op zaterdagochtend 17 september is het werk aan de Ooievaarsbrug de volgende fase ingegaan. Met de tijdelijke brug is de verbinding over de Schie weer begaanbaar voor verkeer. De brug is geschikt voor voetgangers, (brom)fietsers en (vracht)auto’s. Dit betekent dat het voor alle verkeer weer mogelijk is om via de Ooievaarsteeg het centrum in te rijden en te verlaten. De Herenstraat is weer afgesloten. Er is enkel nog een beperking voor scheepvaart hoger dan 1,45 meter. Deze doorvaarthoogte is voldoende voor de fluisterboot, die weer de reguliere route kan gaan varen.

Vanaf 19 september worden er aanpassingen aan de bestaande landhoofden en kelder uitgevoerd om in een volgende afsluitingsperiode het nieuwe stalen brugdek te kunnen plaatsen en het nieuwe kelderdak te kunnen bouwen. In de productie van het nieuwe stalen brugdek is een vertraging ontstaan waardoor het niet begin november maar op 17 november wordt geplaatst. De omgeving is hierover geïnformeerd door middel van een brief.

Stremming en omleiding verkeer
Vanaf woensdag 16 november tot het weekend van 15 december 2016 zal er een nieuwe stremming zijn voor alle verkeer en worden voetgangers, fietsers en het auto- en vrachtverkeer omgeleid. Tijdens deze fase worden fietsers en voetgangers omgeleid via een pontonbrug bij het Raam en wordt voor het auto- en vrachtverkeer een omleidingsroute. Ook voor het waterverkeer is er een stremming dit is vanaf woensdag 16 november tot eind 2016, passeren van de scheepvaart is dan niet mogelijk.

Geproduceerd door Dubbelklik i.s.m. Duidelijk in beeld in opdracht van Dura Vermeer

Advertentie