Uitreiking Geuzenpenning aan Free Press Unlimited

Samenvatting van de indrukwekkende live uitzending van de uitreiking van de Geuzenpenning aan Free Press Unlimited.

Op vrijdag 13 maart 2015 werd in de Grote Kerk van Vlaardingen door Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) de Geuzenpenning 2015 uitgereikt aan Free Press Unlimited. PopUpTv zond de uitreikingsceremonie live uit.

Betrouwbaar nieuws beschikbaar maken en houden voor iedereen, en dat juist in landen waar geen persvrijheid is, in oorlogsgebieden of in landen op weg naar democratie. Dat is de missie van Free Press Unlimited. In ruim veertig landen probeert deze onafhankelijke organisatie door het ondersteunen van lokale mediaprofessionals het verschil te maken.

Minister Ploumen: 'De persvrijheid staat wereldwijd onder druk. Nederland zet zich daarom onverminderd in voor de vrijheid van meningsuiting, zowel off- als online. Daarin is Free Press Unlimited een betrouwbare partner, en ik ben trots hen de Geuzenpenning te mogen uitreiken.'

De Geuzenpenning wordt elk jaar toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme.

De Geuzenpenning is eerder toegekend aan personen zoals de onlangs overleden Duitse oud-president Richard von Weizsäcker (1990), Václav Havel (1995), de Colombiaanse politica Ingrid Betancourt (2004), de Syrische advocaat en mensenrechtenactivist Haitham Maleh (2006), de Tunesische mensenrechtenadvocaat Radhia Nasraoui (2013) en aan organisaties zoals International Campaign for Tibet (2005) en Human Rights Watch (2007). Vorig jaar ging de Geuzenpenning naar Thomas Hammarberg voor zijn strijd voor de eerbiediging van alle mensenrechten. Meer informatie over de Geuzenpenning is te vinden op www.geuzenpenning.nl .

Productie live uitzending: WS audiovisueel
Crew PopUpTv:
Techniek en voice-over: Kelvin van den Berg
Regie: Dirk Klop
Assistentie: Suzanne van Westen en Giorgio Plet
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie