Urban Scye wil Schiedam weer laten bloeien

Urban Scye is een werkgroep die bestaat uit studenten die al heel hun hele leven in Schiedam wonen. 'De ooit zo florerende en bruisende binnenstad heeft plaatsgemaakt voor een stille spookstad', aldus de groep.
'Wij als werkgroep hebben na maanden lang overleg een plan opgesteld om Schiedam weer de positieve waarde te laten krijgen die het verdient. Wij moeten investeren in het aantrekken en huisvesten van young professionals. Een doelgroep die enorm veel te besteden heeft. Een doelgroep die de faciliteiten in de binnenstad een flinke boost kan geven. Een doelgroep die ondernemers en investeerders kan prikkelen om in Schiedam een onderneming te starten. Een doelgroep die de stad weer op de kaart kan zetten.'

Jeffrey de Zwart en Jane Ortet zijn te gast in het programma ZOS op zaterdag.

'Wie wil nou niet wonen in 'de stad van de molens', 'de jeneverstad', de stad waar Nolet een wereldwijd begrip is geworden.zet zich in om Schiedam weer in zijn glorie te herstellen. Het huisvesten van young professionals en studenten is een sterke stap in de richting van een bruisende binnenstad. Een bruisende stad waar 'verbondenheid' het kernbegrip is. Om dit te realiseren hebben wij onlangs gesprekken gehad met verschillende politieke partijen en de gemeente. Daarbij mochten wij op afspraak komen bij wethouder Alexander van Steenderen om onze missie en visie toe te lichten. Urban Scye blijft doorgaan om deze partijen te enthousiasmeren.

Het is niet de vraag óf Schiedam gaat floreren, maar wanneer Schiedam weer een begrip wordt in Nederland.'

Advertentie