Verslag van het evenement Ketels aan de Kade

PopUpTv nam vandaag een kijkje in Delfshaven bij het evenement Ketels aan de Kade.
De organisatie kan terugkijken op een geslaagde eerste editie met ruim 4500 bezoekers! Naast de vele kramen met echte Rotterdamse producten, kon het publiek genieten van allerlei hapjes en proeverijen in de verschillende herbergen. Op het Koockplein werd gekookt op ambachtelijke wijze, terwijl troubadours en andere historische figuren rondliepen. In De Dubbelde Palmboom waren exposities te zien van onder andere het Jenevermuseum en op de kade werden demonstraties gehouden door de Schiedamse Zakkendragers.

Delfshaven bestaat dit jaar 625 jaar en kent een lange geschiedenis van o.a. haring, jenever, graan en bier. Met een heuse historische markt, zal de voedsel historie worden herleefd in dit jubilerende stadsdeel van Rotterdam.

Bezoekers wanen zich in lang vervlogen tijden met historische taferelen en door het natuurlijk decor van het gebied. Locatie voor Ketels aan de Kade is het pittoreske Historisch Delfshaven.

Het was hier waar de haringhandel floreerde, de goederen voor de markt van Delft werden aangevoerd, later de jenever industrie opbloeide en waar nog tot op de dag van vandaag een stadbrouwerij gevestigd is.

Interviews en camera: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie