Videopitch Fotofestival Schiedam 13 tot en met 16 oktober

Bijna is het weer zover. Fotofestival Schiedam 2016 komt er aan en het belooft weer een feest voor de zintuigen te worden.

Wim van Zon, kunstkenner legt voor de camera het hoe, waar, waarom en wanneer van het Fotofestival Schiedam2016 haarfijn uit.

Over het Fotofestival Schiedam 2016
HOREN, ZIEN, ZWIJGEN

Hoort en zegt het voort: van donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober 2016 is het centrum van Schiedam weer in de ban van van het Fotofestival Schiedam. Het thema is dit jaar: Horen, Zien, Zwijgen.

Net als voorgaande jaren wordt het Fotofestival Schiedam (FFS) gekenmerkt door de bijzondere combinatie met andere kunstdisciplines en de exposities op historische locaties. Vier dagen lang vormt het oude centrum van Schiedam het decor voor exposities, films, kunstprojecten en workshops. Binnen het thema Horen, Zien, Zwijgen gaat fotografie en geluid de hoofdrol spelen. En geluid is een breed begrip! Van muziek tot abstracte klanken. Van stemmingmakerij tot omgevingsruis. Geluid dat je maakt of hoort. Of juist niet...

Een aantal bekende en populaire FFS-onderdelen keren uiteraard terug, zoals de tentoonstelling van De Zilveren Camera, Neerlands bekendste wedstrijd voor persfotografie. Evenals Chambres de Schie, waarbij pas afgestudeerde fotografiestudenten exposeren in woonhuizen aan de Lange Haven.

Samenwerkingen binnen en buiten de stad
Verder is de multimediale portrettenserie Grondleggers van Rotterdam van fotografe Sanne Donders te zien en reist de overzichttentoonstelling VIJF van het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek speciaal voor het festival af naar Schiedam. Nieuw en uniek is ook de samenwerking tussen de Rotterdamse fotograaf Carel van Hees, Sanneke van Hasselt en de RET, die gezamenlijk een reizende experience brengen getiteld Check in Check uit. En het creatieve broeinest aan de Westvest organiseert een minifestival binnen het fotofestival. Zegt het voort!

Ga voor meer informatie naar: http://www.fotofestivalschiedam.nl

Camera en montage: Sven Alers en Niels Wagenveld

 

Advertentie