Videopitch Opera aan de Schie

Zaterdag wordt weer een bijzondere operadag in Schiedam!

Monumenten en klassieke muziek zijn tijdens Open Monumentendagen in Schiedam altijd een geslaagde combinatie. Zoals elk jaar organiseert de stichting Opera aan de Schie ook ditmaal een festival. Op 12 en 13 september treedt op diverse historische locaties in de binnenstad een keur aan vocalisten op. Hoogtepunten zijn zaterdagavond (aanvang 20.00 uur) de uitvoering van de opera Cavalleria Rusticana in de Havenkerk, zondagmiddag de sprookjesopera Hans en Grietje en de traditionele afsluiting met de Sing Along zondagmiddag in de Grote Kerk.

Bezoekers worden tijdens Open Monumentendagen in menig fraai historisch pand getrakteerd op een pareltje uit het klassieke repertoire. Zoals van de bekende countertenor Sytse Buwalda die met het Asteria Ensemble verschillende optredens geeft. Of de befaamde sopranen Wiebke Gƶetjes en Mirjam Lo Tam Loi die liederen van Strauss zingen: 'Richard, niet Johann'. Daarnaast weerklinken zigeunermelodieƫn, liederen uit de Italiaanse opera en liedjes van het koor The Greenforest Selection.

Sprookjesopera
Voor de allerkleinsten of liefhebbers van een sprookjesopera is er zondag 13 september in het Stedelijk Museum Schiedam een opvoering van Hans & Grietje. In een productie van Hojotoho Opera Studio zingt het koor Operakids uit Amsterdam om 12.30 en om 14.30 uur.

Toegang gratis
De gratis optredens vinden plaats op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Als locaties zijn ditmaal gekozen: de Westvestkerk, regentenkamer van het Weeshuis, handelsentrepot De Nederlanden, Havenkerk, Zakkendragershuisje, Korenbeurs, Jenevermuseum en Stedelijk Museum Schiedam. Op elke locaties treden met onderbreking van een korte pauze achtereenvolgens vier of vijf vocalisten op. Het publiek heeft dus een ruime keus. Voor meer informatie: www.opera-aandeschie.nl/festival.

Interviews: Rob van der Gaag
Camera: Christiaan Salub
Montage: Eewout Rorije

Advertentie