Vooruitblik op Verueño 2015

Het Schiedamse festival Verueño viert dit jaar haar eerste lustrum. Verueño is een driedaags, vrolijk wereldmuziekfestival, vol sprankelende muziek, film, dans, poëzie en beeldende kunst uit verschillende windstreken voor jong en oud. Verueño wordt georganiseerd door Stichting Culturama. Het wordt dit jaar gehouden op 4-5-6 september in het Julianapark Schiedam. Tipje van de sluier: Braziliaanse zangeres Lilian Vieira sluit de zaterdagavond swingend af!

Voorproefje op 10 juli
Op vrijdag 10 juli is er een voorproefje vanaf 20.00 uur bij Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland 31, Schiedam. Deze avond biedt een vooruitblik op het festival, o.a. verzorgt de fantastische Kaapverdiaanse zangeres DINA MEDINA een kort optreden, DJ ANGO draait wereldse plaatjes, er is Portugeestalige poëzie (in het kader van ons thema dit jaar) en ik treed met mijn band KALASJNIKOVA op.

Nieuw: diner, muziek en film op vrijdag
Nieuw is dat het festival op op vrijdagavond begint met een filmavond! Eerst een heerlijk 'werelds' 3-gangen diner (verzorgd door kookstudio "VanDeKook"), omlijst door muziek van een zigeunerensemble en een Galicische doedelzakspeler, gevolgd door een wervelende wereldmuziekfilm. DJ ANGO zorgt wederom voor heerlijke muziek tussendoor en na afloop van de film. De prijs hiervoor is € 22,50. Bij inschrijving vóór 15 juli krijg je als 'early bird' twee consumpties gratis. Aanvang diner: 18.30 uur, aanvang film 20.30 uur, inschrijven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie: www.verueno.nl

Interviews: Rob van der Gaag
Camera en montage: Matthijs Rorije
Beelden vorig jaar: Wiebe Hoogeveen, Broodkast

Advertentie