Vrij reizen OV voor Schiedamse minima van start

Vanaf vandaag, 1 juli 2015, biedt de gemeente Schiedam haar inwoners met een minimuminkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm de mogelijkheid vrij te reizen op de lijnen van de RET. Vanmiddag overhandigden de wethouders Marcel Houtkamp en Mario Stam symbolisch de eerste ov-chipkaart met vrij reizen tijdens een korte rit met een historisch tramvoertuig. PopUpTv was er weer bij!

Deelnemen aan activiteiten in de stad, op bezoek gaan bij familie, naar de huisarts of op zoek gaan naar een nieuwe baan is belangrijk. Voor mensen met een minimuminkomen kunnen kosten voor openbaar vervoer een drempel zijn om mee te doen in de maatschappij. Daarom geeft de gemeente Schiedam de inwoners van Schiedam met een minimuminkomen de mogelijkheid vrij te reizen op de lijnen van de RET.

De regeling is voor iedereen met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm. De regeling is dus niet beperkt tot ouderen of mensen met een uitkering. Vrij reizen geldt voor alle lijnen van de RET, behalve voor het BOBbusnet, de Fast Ferry en het Randstad Railtraject Berkel Westpolder tot en met Den Haag Centraal Station. Vrij reizen is mogelijk op doordeweekse dagen vanaf 9.00 uur, in het weekend en op feestdagen ook vóór 9.00 uur 's ochtends.

Interviews: Matthijs Rorije
Camera en montage: Simone Breetveld

Advertentie