Vrijwilligers in Beeld afl 2

De tweede aflevering van 'Vrijwilligers in Beeld' een wekelijks programma van PopUpTv met het Servicepunt Vrijwilligerswerk Schiedam.

Met deze aflevering twee gasten in de PopUpTv Studio Winterland: Harry Visser van de Erker en Wim de Vries van Wijkcentrum De Brug.

De Erker is een wijkcentrum dat wordt gerund door 50 vrijwilligers. Dit zijn anonieme mensen die wel een pluim verdienen. Harry: "Wij zijn nu voor het tweede jaar bezig en op zich draait alles zeer goed. Er worden een kleine 40 activiteiten in het wijkcentrum gedaan waarvan het grootste deel door de vrijwilligers."

Wim de Vries van Wijkcentrum De Brug wil graag praten over het Wijkcentrum De Brug in Schiedam Noord. Het centrum wordt sinds 1 januari 2014 in zijn geheel gerund door ongeveer 30 vrijwilligers. Wim: "Graag kom ik vertellen wat we daar voor activiteiten doen en uiteraard een oproep voor vrijwilligers, maar vooral aan Schiedam Noord vertellen dat zij een wijkcentrum hebben. Want men denkt nog steeds dat dit complex alleen maar tot de Heijermansflat behoort."

Presentatie: John Weimar
Camera: Simone Breetveld, Wiebe Hoogeveen en Bart Dane
Regie: Natanja Rorije
Geluid: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie