Waterweg Nieuws: Klootschieten voor het goede doel

PopUpTv Nieuws van 13 april 2016: Will van Wijk over het Klootschieten en onze nominatie voor de Cross Media Award.

Voor de VIJFTIENDE MAAL organiseert Lions Club Schiedam de “Schiedamsche Klootschietkampioenschappen” en zullen de kloten weer massaal worden afgeschoten in het Julianapark

Jawel, op zaterdag 16 april a.s.organiseert Lions Club Schiedam al weer voor de vijftiende maal de Schiedamsche Klootschiet kampioenschappen. In de afgelopen jaren werd kans gezien om maar liefst € 50.540,- bij elkaar te schieten en kon een flink aantal organisaties financieel worden ondersteund.

Bedrijven, instellingen, families, scholen, politieke partijen en service clubs hebben zich aangemeld. Vierentwintig teams(het maximum) zullen strijden om de “grote kloot”van Schiedam. De wedstrijden worden gespeeld in en rond ons geweldige Julianapark, terwijl het Hoofd Kloot Centrum zich bevindt in de prachtige tuinzaal van het Jacob Gasthuis. Het kampioenschap wordt gespeeld volgens het SHOTGUN systeem (alle teams starten tegelijkertijd en eindigen dus ook min of meer gelijk). Om 14.00 uur precies zal burgemeester Cor Lamers de verbale startkloot werpen en kan met het massaal schieten van de kloten worden begonnen. Dan zal wederom recht worden gedaan aan het feit dat al eeuwen geleden het edele klootschietspel in onze prachtige stad werd gespeeld.

Uiteraard zijn daarbij toeschouwers en belangstellenden van harte welkom om onder het genot van een zelf gefinancierde consumptie te filosoferen over de behaalde resultaten.

Als goed doelen heeft onze club in en na gezamenlijk overleg gekozen voor:
► “de stichting NET NIET GENOEG”
► “historisch project leerlingen PRIMAIR ONDERWIJS en BRUGKLASSEN VO”
► “project KINDERMOLEN IN DE BABBERSPOLDER”

Onze Club wil graag aan genoemd doelen een financieel steentje bijdragen. De KLOCIE rekent dit jaar op een geweldige opbrengst. Uiteraard wordt weer een geweldige loterij georganiseerd. Ook die opbrengst is bestemd voor goede doelen. De wedstrijden worden professioneel begeleid door ervaren klootschietologen uit onze eigen Lions kring.

Dit jaar zal een DJ voor muzikale ondersteuning zorgen om spelers te stimuleren, bezoekers te enthousiasmeren het Julianapark te laten swingen en de bewoners van het Jacob Gasthuis te laten genieten van een heerlijke middag.De wedstrijden beginnen om 14.00 uur, met als GRANDE FINALE om 16.00 uur de strijd om de konings-/koninginnebokaal. Om 17.05 uur zal Piet van den Hengel , president van Lions Club Schiedam, in de koepel van het Julianapark of in de tuinzaal van het Jacobs Gasthuis de prijzen uitreiken aan de overwinnaars en een cheque overhandigen aan de vertegenwoordiger(s) van de Stichting NET NIET GENOEG.

Interviews: John Weimar
Camera: Sharon Markx en Rob van der Gaag
Montage: Sharon Markx

Advertentie