WaterwegSport Live 24 juni 2015

Op woensdag 24 juni 2015 was de laatste uitzending van dit seizoen van Waterwegsport Live, het sportprogramma van PopUpTv. Te gast zijn: Patricia Bokx van Asvion en René van der Klink van Spirit om te praten over de fusie van de twee clubs tot Hockey Combinatie Schiedam (HCS).

WaterwegSport Live
Het tweewekelijkse sportprogramma op de woensdagavond op PopUpTv, gemaakt in samenwerking met WaterwegSport.nl. De live uitzending begint om 19:30 uur.
De productie is in handen van Dubbelklik en Duidelijk in Beeld. Fred Fukkink zorgt voor de redactie en presentatie. U bent welkom in de studio aan de Hoogstraat 85 in Schiedam om bij de live uitzending aanwezig te zijn!

Hockey Combinatie Schiedam
|De Schiedamse hockeyverenigingen Asvion en Spirit gaan samen verder als Hockey Combinatie Schiedam en verhuizen in seizoen 2016 naar een nieuw hockeycomplex op Sportpark Harga. In navolging van de besturen van beide clubs is woensdagavond jl. ook een ruime meerderheid van de leden akkoord gegaan met de voorgenomen plannen. Wethouder Nathalie Gouweleeuw (Sport) spreekt van een historisch moment: "Er ligt een fraaie toekomst voor HC Schiedam in het verschiet."

Schiedam in Beweging
In het kader van het programma 'Schiedam in Beweging' heeft de gemeente Schiedam de afgelopen maanden intensief en constructief overleg gevoerd met de hockeybestuurders van Asvion en Spirit. Zowel Asvion-voorzitter Patricia Bokx als Spirit-voorzitter René van der Klink tonen zich verheugd over het vertrouwen in de plannen dat de leden nu hebben uitgesproken. "Onze leden kiezen hiermee voor de toekomst. Er is dadelijk een maatschappelijk betrokken en vitale vereniging op een prachtig complex."

Nieuw complex
Het nieuwe hockeycomplex op Harga wordt gerealiseerd tussen rijksweg A4, de Hargalaan en Olympiaweg. Er komen zes velden, waarvan drie watervelden, een mini-veld en een clubhuis. De oplevering is augustus 2016. HC Schiedam telt bij aanvang circa 1350 leden en de verwachting is dat dit aantal leden de komende jaren verder zal groeien. Vooruitlopend op de fusie worden de jongenslijn van Asvion en Spirit komend seizoen samengevoegd.

Presentatie: Fred Fukkink:
Camera: Giorgio Plet en Suzanne van Westen
Regie: Rob van der Gaag
Montage: Matthijs Rorije

Advertentie