Wereldkampioen Jeand Doest opent toernooi

Op vrijdag 24 oktober 2014 was PopUpTv op de Cruyff Court (Parkweg) bij de opening van de stadsfinale van het voetbaltoernooi Cruyff Courts 6 vs 6. Niemand minder dan Jeand Doest, wereldkampioen straatvoetbal, trapte de bal af. Jeand gaf ook een clinic waarbij hij zijn magische trucs met de bal liet zien. De jongens- en meidenteams gooiden alles in de strijd om als Schiedams kampioen uit de bus te komen.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waar meer dan 20.000 jongens en meisjes tot en met 12 jaar deelnemen op een van de 180 Cruyff Courts. Met dit kampioenschap biedt de Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 12 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd.

Na het spelen van de vier wijkfinales in Nieuwland, Schiedam-Oost, Noordrand en Schiedam-West/Zuid waren het beste jongens- en meidenteam doorgestroomd naar de stadsfinale op vrijdag 24 oktober. De winnende teams vertegenwoordigen Schiedam tijdens de kwartfinale in april/mei 2015.

Ditmaal wordt het toernooi georganiseerd door sportcoaches en leerlingen van het Life College, dat deel uitmaakt van de Lentiz onderwijsgroep, waar zij de opleiding sport, dienstverlening en veiligheid volgen. De sportcoaches en leerlingen volgen de cursus Community Program, een initiatief van de Cruyff Foundation.

Interviews: Milo van der Wielen
Camera: Dirk Klop
Montage: Milo van der Wielen

Advertentie