Wethouder opent Wijksportvereniging West en Zuid

Woensdag 28 januari opende wethouder Sport, Nathalie Gouweleeuw, de Kick-off voor de start van de Wijksportvereniging West in wijkgebouw de Erker en de gymzaal in de Jan van Avennestraat.

Wijksportvereniging
De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk Schiedammers sporten en bewegen. De basis voor een gezond leven wordt gelegd bij jonge kinderen. Daarom is de gemeente Schiedam in 2011 gestart met de Wijksportvereniging Nieuwland en in 2012 met de Wijksportvereniging Oost. Een Wijksportvereniging is een samenwerkingsbestand tussen de gemeente, het basisonderwijs en lokale sportaanbieders, met als doel zoveel mogelijk kinderen in hun eigen wijk structureel te laten sporten en bewegen.

West
Zes Schiedamse sportaanbieders (DWS, de Pionnetjes, Axia, DansZee, Scyedam en Tennispark van Vliet) én vier basisscholen (St. Bernardus, AMG/Kring, Wieken en Montessorischool) maken deel uit van de Wijksportvereniging West. Kinderen van groep 1 t/m 8 uit de wijk kunnen kiezen uit een van deze sporten die in de wijk aangeboden worden. Voor €10,- krijgen zij zes kennismakingslessen, waarna ze kunnen kiezen of ze lid worden van de vereniging. Tegen een goedkoper tarief dan regulier lidmaatschap kunnen de kinderen blijven sporten in hun eigen vertrouwde omgeving. Na de voorjaarsvakantie start de wijksportvereniging West met de kennismakingslessen.

Zuid
De wijk Zuid heeft op woensdag 4 februari een eigen Kick-off in sportzaal Zuid. Ook in deze wijk wordt een start gemaakt met een Wijksportvereniging. Hier zijn twee basisscholen (de St. Willibrordus en wijkschool de Gorzen) en drie Schiedamse sportaanbieders (Peds Sport Centre, DansZee en HBSS) bij betrokken.

Interviews: Kelvin van den Berg
Camera: Mitchel Weemhof
Montage: Kelvin van den Berg en Mitchel Weemhof

 

Advertentie