Wethouder verzorgt gastles "Goed Rioolgebruik" op I.B.S. Ababil

Wethouder van Steenderen verzorgt gastles "Goed Rioolgebruik" aan groep 8 van I.B.S. Ababil. Want, wie jong leert wat je wel en niet door de wc mag spoelen, handelt daar zijn hele leven naar. Dat is de gedachte achter de digibordmodule Riool in de klas.

Alle basisscholen uit o.a. Schiedam kunnen aan de slag met dit gratis digitaal lesmateriaal over goed rioolgebruik voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Op www.nietinhetriool.nl/indeklas kunnen docenten een basisles en drie verwerkingslessen over het riool vinden.

Poepfabriek
Met Riool in de klas ontdekken leerlingen bijvoorbeeld dat vet en vezeldoekjes in het riool voor verstoppingen zorgen en dat chemicaliën het oppervlaktewater vervuilen. Met filmpjes, een kennisquiz, een interactieve infographic en diverse opdrachten leren ze waar ze die producten dan wél moeten laten: in de afvalbak, gele vetkliko of de milieustraat. Ook het thuisfront wordt bij het lesmateriaal betrokken door thuisopdrachten en een stickeractie voor de eigen voorraadkast. Gastlessen en een excursie naar de 'poepfabriek' maken ook deel uit van het pakket. Rioolmedewerkers vertellen in de klas over de reis van het afvalwater en hoe het water weer wordt schoongemaakt.

Riool in de klas maakt deel uit van de campagne Niet in het riool. In deze campagne werken de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen en Westland, het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat samen om goed rioolgebruik tussen de oren te krijgen, want jong geleerd, is oud gedaan.

Meer informatie
Meer informatie over goed rioolgebruik: www.nietinhetriool.nl
Facebook: www.facebook.com/nietinhetriool
Twitter: www.twitter.com/nietinhetriool

Film: Broodkast

 

 

Advertentie