Zouden de 5303 handtekeningen helpen?

PopUpTv Nieuws van 24 mei 2016

Zojuist zijn er in Rotterdam 5303 handtekeningen en enkele tientallen kindertekeningen aangeboden aan de Raad van Toezicht. Omdat de verloskundigen en huisartsen in de regio de geboortezorg, klinische kindergeneeskunde en volwaardige spoedzorg willen behouden voor Schiedam en zij niet naar Rotterdam willen, wasl er eerst een korte actie bij de ingang van het Franciscus Vlietlandziekenhuis. PopUptv was erbij en sprak met de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken.

De delegatie van huisartsen en verloskundigen werden 5 minuten te laat opgehaald, waarna ze naar een kamertje werden gebracht waar 3 leden van de Raad van Toezicht aanwezig waren in aanwezigheid van de voltallige Raad van Bestuur. Dhr. Boxma was afwezig ivm vakantie. Na 5 minuten werd de delegatie weer naar de uitgang van het Franciscus Gasthuis geleid.

De delegatie schrijft: "Je kunt je afvragen of de Raad van Toezicht wel een weloverwogen besluit kan nemen als slechts drie leden aanwezig zijn. In de statuten staat dat de Raad van Toezicht uit minimaal vijf personen bestaat en maximaal 7. Op dit moment is er een vacature. Een onvolledige RvT houdt haar bevoegdheden, zo staat in de statuten. Het is echter de vraag of het verstandig is een zo´n belangrijk besluit te nemen bij een onvolledige Raad van Toezicht."

Interview: Elly Beijer
Camera en montage: Storm Philippo

 

Advertentie